ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Όλες οι φωτογραφίες παραδοσιακών, εκκλησιαστικών και χειροποίητων κοσμημάτων των blog και του facebook ανήκουν στο εργαστήριο ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ και απαγορεύεται η εμπορική χρήση τους (αφίσες, ημερολόγια κλπ) δίχως να ζητηθεί πρώτιστα άδεια και δίχως αναφορά του εργαστηρίου σύμφωνα με το νόμο 2121/92 περί πνευματικών δικαιωμάτων. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση στο διαδίκτυο με αναφορά του εργαστηρίου με ενεργό link και του φωτογράφου όπου αναφέρεται. Η αφαίρεση λογοτύπου διώκεται αυστηρά από το νόμο.

Έκθεση παραδοσιακών κοσμημάτων του Θεοφάνη Ραμιώτη στα ΚΡΙΕΖΩΤΕΙΑ 2016

Χτές 16 Ιουλίου 2016 το εργαστήριο παραδοσιακών κοσμημάτων του Θεοφάνη Ραμιώτη παρουσίασε κοσμήματα όλης της Ελλάδος στο πανέμορφο, ανακαινισμένο, ιστορικό σπίτι του Νικολάου Κριεζώτη στην Τριάδα Ευβοίας, το οποίο αποτελεί ένα κόσμημα για την κεντρική Εύβοια και φιλοδοξεί να μετατραπεί σε πολιτιστικός πυρήνας όλης της περιοχής, στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΚΡΙΕΖΩΤΕΙΑ 2016. 
Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία με 500 και πλέον άτομα να παρακολουθούν τις χορευτικές παραστάσεις και τις εκθέσεις, κοσμημάτων, εικαστικών δημιουργιών εμπνευσμένων από το οίκημα του Νικ. Κριεζώτη, και ζωγραφικής που εκτίθονταν στις αίθουσες του κτιρίου. Την εκδήλωση κάλυψε και το ιντερνετικό κανάλι Εύριπος TV, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικά πρόσωπα του δήμου Μεσσαπίας. 
Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον πολιτιστικό - χορευτικό σύλλογο Τριάδας Ευβοίας "Νικ. Κριεζώτης" για την πρόσκλησή του, η οποία μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε εξαιρετικούς ανθρώπους με βαθιά αγάπη στον πολιτισμό και στη διάσωση της ιστορίας του τόπου. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την πρόεδρο του συλλόγου Μιμίκα Τσάλα για την ευγενική φιλοξενία, την χοροδιδάσκαλο Αναστασια Παπακυριακου για την υποδοχή και την προθυμία να μοιραστεί μαζί μας στοιχεία του τοπικού λαϊκού πολιτισμού και τον αρχαιολόγο-συγγραφέα και Γ.Γ. της Εταιρείας Πολιτισμού Χαλκίδας Νίκο Καρατζά για την υπέροχη ξενάγηση στο οίκημα και στην ιστορία του. 
Ευχόμαστε στο σύλλογο, στα μέλη του και στους εθελοντές της περιοχής που ασχολούνται με την πολιτιστική ανάδειξη του τόπου να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και να μας δοθεί σύντομα η ευκαιρία να ξαναβρεθούμε σε τέτοιες υπέροχες εκδηλώσεις. 

ο Θεοφάνης Ραμιώτης με την εικαστικό Ευαγγελία Σταύρου
 και την πρόεδρο του Π.Σ. Τριάδας κ. Μιμίκα Τσάλα

η συγγραφέας Ασημίνα Ντέλιου με την εικαστικό Ευαγγελία Σταύρου
 και την Πρόεδρο του Π.Σ. Τριάδας, Μιμίκα Τσάλα

Μέλη του γυναικείου τμήματος του χορευτικού του Π.Σ.Τριάδας
 εμπρός στα παραδοσιακά κοσμήματα του Θ.Ραμιώτη

Τα παραδοσιακά κοσμήματα του Θ.Ραμιώτη

η εικαστικός Ευαγγελία Σταύρου
εμπρός στις εμπνευσμένες δημιουργίες του Θ.Ραμιώτη